چهارشنبه 19 اردیبهشت 1403

اقتصاد مقاومتی ، تولید و اشتغال

به وب سـایت شـخصی و پـایگاه اطلاع رسانی فـرخ عـبدالـه زاده خــوش آمدید.


سامانه پیامکی :

10006762485846

موضوعات
■ اخبار :
□ مقام معظم رهبری
□ ریاست جمهوری
□ قوه قضاییه
□ مجلس شورای اسلامی
□ وزارت کشــــور
□ اســتانداری
□ فـرمانداری
□ بخشداری
□ شـهرداری
□ شورای شهر
□ میراث فرهنگی
□ آموزش و پرورش
□ تبریز
□ ورزقان
□ خاروانـــا
□ سـیه کلان
□ ورزقــان نــیـوز
□ سایر شهرستانها
□ مهمترین خـبرهای روز
□ اخبار امام جمعه محترم
□ جدیدترین خبرهای دولت
□ جدیدترین خبرهای استان
□ جدیدترین خبرهای ورزقان
□ جدیدترین خبرهای کلیبر
□ جدیدترین خبرهای اهر
□ اخبار مس سونگون
□ اخبار روستاها
□ بـسیج
■ اخبار اختصاصی انتخابات :
□ مجلس شورای اسلامی تبریز
□ شورای اسلامی شهر تبریز
□ مجلس شورای اسلامی ورزقان
■ معرفی شخصیت ها :
□ مقام ریاست جمهوری
□ مجلس شواری اسلامی
□ شورای اسلامی شهر و روستا
□ چهره های شناخته شده
■ معرفی مناطق جغرافیایی :
□ کشور عزیزمان ایران
□ استان آذربایجان شرقی
□ شهرستان های آذربایجان شرقی
□ روستاهای شهرستان ورزقان
■ گالری عکس :
□ طبیعت آذربایجان
□ روستای سيه کلان
■ یادداشت ها
□ عبداله زاده
■ مناسبت ها :
□ تبریـــک
□ تسلیت
مطالب اختصاصی


فاجعه در حاشیه تـبریز؛ خیلی دور خیلی نزدیک

مسیر گشایی خلیل آباد تبریز

کهن شهر تبریز از دیر باز مورد توجه بوده و در تاریخ آمده است که منشأ اثر حرکت های عظیم سیاسی و اجتماعی شده و مردمانش این افتخار را  در طی تلاش ها و مصیبت های فراوان این را کسب کرده تا تاریخ تبریز را شکل دهند. تاریخی که در پس خود غم ویرانی زلزله های مهیب را هم با خود به دوش می کشد.

قصیه ی تبریز امروز اما  چیز دیگری است؛  امروز برخی ها سعی می کنند با یادآوری نوستالژیک آن تاریخ درخشان برای مردم و ارائه  تصویری دروغین  با القابی دهن پر کن و بیخود از تبریز  که نه تنها کمکی به توسعه شهر  نمی کند بلکه سببی است  تا دردها، معضلات آن دیده نشود و تبریز را در مسیری ناکجا آباد شهر های بزرگ قرار دهند.
 
قصه ی امروز تبریز، غصه افزایش روز افزون فاصله ی طبقاتی در ظاهر شهر است که زخم کهنه آن را نه مسئولین بلکه انذارهای الهی هر از چند گاهی باز می کند. امروز خلیل آباد، ایدلو، ترلان دره سی، یوسف آباد، سیلاب، حیدر آباد، سی متری مارالان و دیگر  مناطق حاشیه ای تبریز واقعیت تبریز اند که به طور عجیبی توسط برخی از مدیران فراموش می شوند. همان ها که خیال می کنند باید با  ارائه تصویر شیک در ولیعصر، رشدیه و بازار، شریعتی و هایپر مارکت ها تبریز را این چینین به میهمانان و گردشگران نشان دهیم. اما گویا دست تقدیر چیز دیگر است که  هر از چند گاهی یاد مسئولین بندازد که اگر دست نجبانند کارد به استخوان می رسد و  این بار فاجعه مهیب تر از بم و ورزقان پدید می آید و آن روز  دیگر راه گریزی نیست. سوال اینجاست چند بار دیگر باید زلزله های خفیف و باران های سیل آسا بیاید تا دل همه ی مردمان این مناطق بلرزد؟ چند خانواده همانند آن خانواده ۴ نفره در آخماقیه باید در زیر آوار ساختمان فرسوده زنده به گور شوند تا مسئولین از خواب بیدار شوند؟
 
متن کامل را در ادامه مطلب همراه ما باشید ... 
 
پنجمین کلانشهر کشور بیشترین حاشیه نشین را  دارد

 

بنابه آمار های رسمی در شهر ۱میلیون و ۸۰۰ هزار نفری تبریز ، حدود ۳۰ درصد در مناطق حاشیه ای زندگی می کنند. معاون پیشین عمرانی شهرداری تبریز در خصوص آمارهای حاشیه نشینی در تبریز می گوید: به نسبت جمعیت،  تبریز بیشترین آمار حاشیه نشین را در بین کلانشهر ها دارد.که ۶۰ درصد این حاشیه نشینی در ضلع جنوبی اتوبان پاسداران و بقیه در مناطق حاشیه جنوبی تبریز به صورت پراکنده قرار دارند.

 

کمتر کسی است امروز نداند که مناطق حاشیه ای تبریز علاوه بر معضلات اجتماعی که گریبانگیر آن بوده  به دلیل قرار گرفتن روی گسل معروف تبریز و ساخت غیر استاندارد ساختمانهایی که بیشتر شبیه آلونک است در معرض خطر جدی است.

 

سعیدی، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو  با اشاره به اینکه تبریز از توازن توسعه شهری مناسبی برخوردار نیست و این عامل باعث بروز پدیده حاشیه نشینی از سال های قبل شده، گفت: باید شهرداری با حمایت های دولت و نیز دستگاه های اجرایی استان اقدام به ساخت واحدهای مسکونی مقاوم و استاندارد برای این حاشیه نشینان کند چراکه آنها در خانه هایی غیرایمن زندگی می کنند.

 

چه کار هایی صورت گرفته است؟

 

معضل حاشیه نشینی در تبریز مربوط به امروز  و دیروز نیست، دردی است که سال ها بر جان تبریز نشسته است حال در این میان، شهرداری به عنوان مهترین دستگاه مسئول در این خصوص باید وارد میدان شود. آنطور که گزارش ها داده شده است مسیر گشایی مهمترین کاری است که  مدیران شهرداری در طی سال های گذشته نسبت به این مناطق انجام داده اند که به منظور تسهیل در رفت و آمد صورت گرفته است. از سوی دیگر طبق آخرین آمار از سوی شهردار تبریز ساخت ۲۲۰ واحد مسکونی در دستور کار قرار گرفته است. هر چند معاون سیاسی و امینتی استانداری اظهار داشته که متاسفانه در طی ۱۵ سال گذشته در خصوص حاشیه نشینی تبریز کار خاصی صورت نگرفته است.

 

 شهرداری تبریز در کنار دیگر مسئولین دولتی امروز معتقد است که انجام این پروژه به کمک همه ی دستگاه های اجرایی مسئول و بودجه سنگین نیازمند است. 

 

نورمحمد زاده در جلسه این هفته شورای شهر تبریز با انتقاد از روند ارائه خدمات به مناطق حاشیه ای تبریز گفت: آنطور که شهرداری آمار داد که سالی ۱۰۰۰ واحد ساختمانی ساخته شود ۵۰ سال زمان نیاز است تا ساخت مسکن های مقاوم در این مناطق تمام شود حال آنکه خود این ساختمان پس از ۵۰ سال فرسوده می شوند!

 

 البته در این بین خدمات دهی دانشگاه علوم پزشکی در این مناطق هم باید اشاره کرد. که ساخت نخستین مجمتع سلامت کشور در مناطق حاشیه ای تبریز از آن جمله است.
از سوی دیگر آنطور که محمد زاده  رئیس اداره بافت های فرسوده شهری سازمان راه و شهرسازی استان گفته است  طبق مصوبه دور دوم سفرهای استانی دولت گذشته ساماندهی حاشیه نشینی تبریز جزو برنامه های ملی قرار گرفت و هم اکنون با اختصاص ۴۱ هکتار زمین مناسب در نقاط مختلف شهر تبریز بدنبال انتقال بخشی از زاغه نشین ها به سکونت گاه های رسمی و استاندارد هستیم .

 

زلزله ورزقان و بم تجربه ای گران بها

 

زلزله دی ماه ۸۲ بم و مرداد ۹۱ در ورزقان و هریس هر چند یادآور خاطرات تلخ و اتفاقات هولناک در پس این بلای طبیعی بود ولی تجربه بازسازی خصوصا در ورزقان نشان داد که اگر همت مسئولین و همکاری  باشد ساخت مسکن در این ابعاد مسئله ای دور از ذهن نیست. از سوی دیگر هر چند در طی سال های گذشته پس از آغاز دولت یازدهم، منتقدان دولت گذشته به هر نحوی سعی در مزخرف خواندن طرح مسکن مهر داشته اند ولی تجربه نسبتا موفق این طرح در شهر جدید سهند گویای این مسئله است که بالاخره دولتمردان باید برای جلوگیری از ایجاد هزینه های مالی و جانی نسبت به مردم باید همت کنند و ساخت مسکن های ارزان قیمت امکان پذیر است.

 

تبریز ۲۰۱۸ تصویری خیالی یا فرصتی که باید قدر دانسته شود

 

پس از انتخاب تبریز به عنوان شهر هدف گردشگری کشورهای اسلامی و اهمیت قرار دادن این مسئله توسط مسئولین شهری و استانی، به نظر می رسد فرصتی فراهم شده تا تبریز آنطور که شایسته به دنیا معرفی شود تا دوباره شاهد رونق گرفتن این شهر بزرگ تاریخی باشیم. متاسفانه برآرود عملکرد مسئولین به این سمت دیده می شود که با فراموش کردن اولویت ها باز هم شاهد اجرای طرح های هزینه بر و غیر اولویت دار باشیم. روح الله رشیدی فعال فرهنگی و اجتماعی تبریز چندی پیش در اعتراض به این  رویکرد با طرح این سوال که در صورت  حضور گردشگران خارجی بر فراز پارک عینالی که با آن هزینه ساخته شده تصویر تبریز در ذهن گردشگر خارجی نسبت به تبریز چه خواهد بود؟

 

همچنین  غلارمضا سیفی فعال رسانه ای استان هم با پرسش جدی از مسئولین شهرداری در خصوص هزینه در پروژه های غیر اولویت دار تبریز نوشت: اگر شهرداری پول دارد و می تواند درعرض ۶ ماه یک پروژه را سامان دهد پس فکر عاجلی نیز به حاشیه های شهر نماید. شاید در نگاه ما افتتاح یک سالن، تبریز را به سطح استاندارد برساند اما قطعاً برای گردشگران خارجی، حاشیه های شهر تبریز علامت سئوالی بزرگ در مقابل آنها قرار خواهد داد. اگر شهرداری توان تزریق بودجه برای ساماندهی به ربع رشیدی را دارد، پس چرا برای تعریض خیابان سیلاب قوشخانه این همیّت را از خود نشان نمی دهد.

 

سوالی که مسئولین شهری و استانی بدان پاسخ دهند که چگونه است که برای ساخت یک هایپر مارکت و هتل جذب بودجه و سرمایه گذاری در اولویت قرار می گیرد اما برای سرپناه ساختن برای مردم بودجه ها پر می کشند؟!

 

سیل و زلزله خفیف اخیرتبریز نشان داد، تبریز ۲۰۱۸ تصویری خیالی است  و این تبریز  به جراحی بزرگ  نیاز دارد وجراحی که  مدیرانی جهادی و دلسوز  از جنس چمران می طلبد تا همتی برای حل این موضوع به کار گیرد.
 
* تبریز بیدار

ارسال نظر برای این مطلب
توجه :
* خواهشمند است در به کار بردن نام اشخاص اصل ادب و احترام را رعایت فرمایید.
* لطفا دیدگاه های خود را مرتبط با موضوع مطالب درج نمایید.
* نمایش نظرات به معنی تایید یا رد آنها نمیباشد.
* مسئولیت نظرات ارسالی بر عهده کاربران عزیز میباشد.

کد امنیتی رفرش

- پیوست فایل (عکس ،صدا ،فیلم ،اسناد ، مدارک و ... )

* ابتدا فایل های مورد نظر را آپلود ،سپس لينک مستقيم آنها را کپی نموده و در نظر ارسالی درج نمایید .

احادیث و کلام نورانی اهل بیت علیهم السلام
آرشيو
اشتغالزایی

ارس فورج - گروه صنعتی ارس فرمان تبریز

QR Contact

QR Code -Abdolahzadeh.ir



افراد آنلاین : 7
تعداد نظـرات :
بازدید کـل : 5,215,327

تمامی حقوق این سایت مرتبط به فرخ عبداله زاده بوده و کپی برداری از مطالب فقط با ذکر منبع بلامانع می باشد.
توجه : کاربر گرامی فعالیت شما در این سایت ثبت شده و قابل پیگیری می باشد.
Copyright © 2019

3.144.212.145 : آي پي شما
Safari 5.1 : مرورگر
: سيستم عامل